Hvidovre Badminton Club

Den 22. april 1947 blev HBC stiftet, under navnet Holmegårdens Badminton Club. Et navn, der hang sammen med, at HBC oprindeligt var en underafdeling Holmegårdens Gymnastikforening med spillested i gymnastiksalen på Holmegårdskolens i den nordlige del af Hvidovre.

Efter nogle år, hvor klubbens medlemstal voksede støt, opstod behovet for en selvstændig identitet. Derfor blev HBC på en ekstraordinær generalforsamling d. 4. marts 1950 omdøbt til Hvidovre Badminton Club.

Forholdene og midlerne var små. Men fra starten blev klubben bygget op på et enestående sammenhold. Et klubliv, hvor godt humør og viljen til at skabe noget, var drivkraften. Denne arv og indstilling er det bedste aktiv en sportsklub overhovedet kan have - og er den dag i dag HBCs eksistensgrundlag!

At HBC i øvrigt står for stabilitet, kan blandt andet ses ved, at der i klubbens første 67 år kun har været 10 formænd og at HBC i de seneste fire årtier tilhørt den absolutte elite i dansk badminton.
Det er blevet til tre danske mesterskaber for hold i 1980, 2001 og 2006, og en lang række sølv- og bronze­medaljer vidner om klubbens stabilitet.
På det individuelle plan har HBC gennem tiderne fostret stribevis af store spillere, der har bidraget til en alenlang liste af danske, nordiske og europæiske mesterskaber.
Kronen på værket var naturligvis Jesper Helledies verdensmesterskab i 1983 i herredouble med Steen Fladberg.

HBC er medlem af Badminton København (BadKBH) og derigennem medlem af Badminton Danmark (BD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Ligeledes er HBC medlem af Fællessammenslutningen af Idrætsforeninger i Hvidovre Kommune (FIH).

Bestyrelsen

Carsten Werge - Formand
Jonas Bjørnkjær - Næstformand
Susanne Helmer - kasserer
Kristine Pedersen- Ungdomsformand
Søren Jessen - Seniorformand
Kasper Malthe Larsen - Veteranformand
Dorthe Ryberg - Eliteansvarlig
Helle Guldborg - Suppleant

Værdier

Sammenhold

I HBC står vi sammen. Vi står sammen i medgang og vi står sammen i modgang. Vi bakker op om holdkammerater både til holdkampe og til individuelle turneringer. Vi udviser solidaritet overfor hinanden. Vi viser sammenhold og bygger relationer både i afdelinger og på tværs af afdelinger. Hele klubben står sammen om en positiv udvikling for HBC.

Fair play

I HBC opfordrer vi til fair play og fair behandling af hinanden og andre klubber og deres medlemmer. Vi viser således respekt for andre spillere og andre klubber. Vi vil ikke have sejren for enhver pris, og vi skal kunne se os selv i øjnene i alt, hvad vi foretager os.

Mangfoldinghed

I HBC ser vi forskellighed som en styrke, og bifalder de mange varianter af kompetencer og personligheder der findes i klubben. Alle bliver accepteret, og alle holdninger høres og respekteres. Forskellighed øger kreativitet, nytænkning og glæde generelt, og når flere forskellige mennesker finder sammen skaber det flere perspektiver på opgaver og trivsel. I HBC er der plads til alle, og der er plads til at udvikle individet i fællesskabet og fokus på, at alle bliver værdsat.

Fællesskab

I HBC er vi fælles om udfordringer og fælles om opgaver. Vi hjælper hinanden, hvor vi kan, og alle bidrager med frivillige opgaver og tiltag, som kan styrke klubben generelt. HBC ønsker at være verdens bedste klub, og det har alle medlemmer et fælles ansvar for at sikre. Det er derfor et mål, at alle medlemmer bidrager med frivilligt arbejde, men samtidig klubbens ansvar, at dette bliver en god oplevelse. Fællesskabet tager ansvar for at sikre integration og velvære for nye spillere, både når ungdom bliver til senior, når senior bliver til veteran, og når der kommer helt nye spillere til klubben. I HBC viser fællesskabet interesse for individet og individet viser interesse for fællesskabet.

Attraktivt træningsmiljø

Det skal være en fantastisk oplevelse at træne og spille badminton i HBC. HBC ønsker at tilknytte de bedste trænerkapaciteter i landet. Vi ønsker trænere som både har fokus på og evner til at udvikle talentet så langt det rækker, kan skabe gode venskaber, sjov og socialt samvær på træningen, giver plads til individuelle behov, styrker fællesskabet, og ikke mindst udvikler hele mennesker både på og udenfor banen. HBC ønsker, at vores træningsmiljø er medvirkende til at bibeholde og tiltrække spillere til klubben, og vi tilbyder tilstrækkeligt med træningstilbud og muligheder for den enkelte uanset om man ønsker at træne få gange om ugen eller ønsker træning hver dag.

Visioner

HBC's identitet skal skinne klart og tydeligt igennem

 • Alle i Danmark skal kende og genkende HBC's værdier.
 • Personer udenfor HBC skal kunne genkende HBC og HBC's medlemmer på, at de lever op til klubbens værdier.

Førende indenfor faciliteter

 • HBC vil konstant søge at optimere klubbens faciliteter samt værne om eksisterende faciliteter, som allerede er i top.
 • HBC vil forsøge at præge beslutninger om faciliteterne i HBC i den retning, vi mener er den bedste for HBC's medlemmer. Dette kunne f.eks. være at sikre en sund linje i restauranten eller opførsel af klublokale.

Vores ungdomsspillere skal have et træningstilbud når de bliver seniorer

 • HBC skal sikre, at der er et træningstilbud til alle vores ungdomsspillere, når de bliver seniorspillere.

HBC skal være den mest synlige/kendte badmintonklub i København

 • HBC skal være den foretrukne badmintonklub i København blandt badmintonspillere.
 • HBC skal tilbyde den bedste træning i København, således at spillere søger til HBC for at udvikle sit talent.

Førende indenfor træningsudbud

 • HBC vil have landets bedste trænere for alle vores træninger.
 • HBC skal tilbyde tilstrækkelig mængde træning til de spillere, som ønsker det. Udbuddet af træning må ikke stå i vejen for de spillere, som ønsker at udmærke sig i sporten.
 • HBC skal levere en fantastisk træning til hver eneste træning. Træningen skal være sjov, spændende, udfordrende og udviklende. Alle spillere skal have lyst til at møde op til træning hver gang, og vi bestræber os på, at fremmødeprocenten er så høj som muligt ved hver træning.
 • HBC vil tilbyde kvalitetstræning for alle niveauer og aldre.

Førende klub for alle årgange

 • HBC skal være synlige i eliterækken for alle ungdomsårgange.
 • HBC skal have spillere repræsenteret ved DM for alle ungdomsårgange.
 • HBC skal være repræsenteret ved hold DM for ungdom.
 • HBC skal have et seniorhold i toppen af dansk badminton. Det vil sige minimum 1. division.
 • HBC skal sikre, at der ikke er et stort spænd imellem placeringen af klubbens seniorhold.
 • HBC's veteraner skal være blandt de bedste i Europa.

HBC vil være den mest synlige/kendte sportsklub i nærområdet

 • HBC skal i Hvidovre og omegn være kendt som en sportsklub, hvor der er fantastisk at komme.
 • Når børn og unge i Hvidovre og omegn vælger sportsgren, skal badminton i HBC være deres førsteprioritet.
 • HBC skal være kendt som en sportsklub, som går forrest i børns trivsel.
 • HBC vil etablere samarbejde med Hvidovre Kommune, skoler, idrætsklaser samt fritidshjem.
 • HBC skal kendes som en sportsklub, hvor det både er sjovt at dyrke sin sport, og hvor det er muligt at udvikle sit talent til at konkurrere på internationalt plan.

Privatlivspolitik

Seneste version er vedtaget 16. juni 2018. På følgende side kan privatlivspolitikken læses og hentes i sin fulde version. Du er altid velkommen til at kontakte den dataansvarlige hvis du ahr spørgsmål.

Hvidovre Badminton Clubs dataansvar

Vi behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan vi behandler dine personoplysninger til sikring af en fair og gennemsigtig behandling.

Gennemgående for vores databehandling er, at vi kun behandler personoplysninger til bestemte formål og ud fra berettigede (legitime) interesser. Vi behandler kun personoplysninger, der er relevante og nødvendige til opfyldelse af de angivne formål, og vi sletter dine oplysninger, når de ikke længere er nødvendige.

Kontaktoplysninger på den dataansvarlige

Hvidovre Badminton Club er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktpersoner: Jonas Bjørnkjær

Adresse: Biblioktekvej 62, 2650 Hvidovre

CVR: 23150611

Telefonnummer: 60870785

E-mailadresse: gdpr@hbc-badminton.dk

Hjemmeside: hbc-badminton.dk