Historien om HBC

Den 22. april 1947 blev HBC stiftet, under navnet Holmegårdens Badminton Club. Et navn, der hang sammen med, at HBC oprindeligt var en underafdeling Holmegårdens Gymnastikforening med spillested i gymnastiksalen på Holmegårdskolens i den nordlige del af Hvidovre. Efter nogle år, hvor klubbens medlemstal voksede støt, opstod behovet for en selvstændig identitet. Derfor blev HBC på en ekstraordinær generalforsamling d. 4. marts 1950 omdøbt til Hvidovre Badminton Club. Forholdene og midlerne var små. Men fra starten blev klubben bygget op på et enestående sammenhold. Et klubliv, hvor godt humør og viljen til at skabe noget, var drivkraften. Denne arv og indstilling er det bedste aktiv en sportsklub overhovedet kan have - og er den dag i dag HBCs eksistensgrundlag! At HBC i øvrigt står for stabilitet, kan bl.a. ses ved, at der i klubbens første 67 år kun har været 10 formænd Klubben har i de seneste fire årtier tilhørt den absolutte elite. Det er blevet til et dansk mesterskab for hold i 1980, og en lang række sølv- og bronze­medaljer vidner om klubbens stabilitet. På det individuelle plan har HBC gennem tiderne fostret stribevis af store spillere, der har bidraget til en alenlang liste af danske, nordiske og europæiske mesterskaber. Kronen på værket var naturligvis Jesper Helledies verdensmesterskab i 1983 i herredouble med Steen Fladberg. HBC er medlem af Københavns Badminton Kreds (KBKr) og derigennem medlem af Badminton Danmark (BD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Ligeledes er HBC medlem af Fællessammenslutningen af Idrætsforeninger i Hvidovre Kommune (FIH)

Andet end badminton

En gang om året er det HBCs støtteforening der står for salget på Hvidovres bedste loppetorv – Genbrugshallen på Høvedstensvej 43. På salgsdage skal klubben, når dørene åbnes kl. 10.00, stille med minimum 20 personer. Det er top-hyggeligt at være en del af, de tre timer det varer.Og det er ingen forudsætning, at du har prøvet det før, fordi HBC heldigvis har en stribe erfarne genbrugsfolk, der nok skal træde til, hvis der pludselig er behov for assistance., hvis en god handel skal lukkes. Det er vigtigt at understrege, at den enkelte sælger selv bestemmer varens pris, og ingen vil efterfølgende blive kritiseret for at have solgt for billigt. Devisen er nemlig, at hver eneste krone der sælges for, er en tjent krone. Normalt mødes de frivillige HBCere en times tid før, så de sidste aftaler og procedurer kommer på plads. Og når der lukkes ned for salget ved 13-tiden, er der fælles oprydning og hygge. Er man i tvivl kontakter man blot Niels Hvid eller Søren Langhorn. To driftige herrer, der altid er tilstede på salgsdagen og også med glæde hjælper med at prissætte.

Kontakt: Søren Langhorn Phone: +45 2547 9036 Email: langhorn@hbc-badminton.dk

På udvalgte dage er der brug for hænder til at opbygge og nedtage scener mm. i forbindelse med koncerter - primært når diverse verdensberømte sangere/entertatinere/rockgrupper indtager Parken i København. Opstilling kan tage op til 12 timer, foregår i dagstimerne, imens nedtagning typisk varer 6-8 timer med start ca. kl.21.00. En lille sidegevinst er, at man dermed også får adgang til at overvære den sidste halvdel af koncerten. Det er fysisk arbejde, men alt er styret af top-professionelle ”roadies” og sikkerheden er derfor i top. Man skal være fyldt 18 år for at kunne deltage

HBCs Støtteforening giver med glæde tilskud til diverse sociale arrangementer i klubben.Støtten går primært til ungdomsafdelingen. Støtteforeningen samler penge ind via eksempelvis salg i Genbrugshallen i Hvidovre, ligesom der er tradittion for et årligt bankospil for alle klubbens medlemmer. Støtteforeningen er naturligvis altid åben over for gode ideer til, hvordan man skaffer ekstra mønt til HBC:)

Formand:  Argis Frøling Pedersen Phone: +45 3874 3564 Email: argis@mail.dk

For at en moderne badmintonklub skal være velfungerende, kræver det, at medlemmerne bakker op og leverer frivillig arbejdskraft. Både når det handler om de rent sportslige gøremål, men også når der skal skaffes ekstra indtægter til HBC, som kommer alle medlemmer til gavn. I HBC har har vi et par fine og sjove muligheder for at skaffe ekstra penge til klubkassen. Enten ved at deltage i "koncertarbejde” eller ved at gi´ et nap med på ”Genbrugsstationen”